maandag 24 september 2012

Vrouwen op het podium tijdens Maritime Awards

Vrouwen op het podium tijdens Maritime Awards 

Tessa Heerschop
HILVERSUM -  Anita Witzier, een luxe diner en een spetterende show zorgden ervoor dat de gehele nautische sector donderdag 4 november kwam opdraven voor het Maritime Awards Gala in studio 21 te Hilversum. Alhoewel de meeste prijzen gingen naar scheepsbouwers uit de binnen- en zeevaart, was er namens de HISWA ook aandacht voor de pleziervaart en in het bijzonder de megajachtbouw.

  "Dit is een mooi plaatje, namelijk met veel vrouwen in beeld", grapte Anita Witzier tijdens de uitreiking van de Hiswa Award.

Dat Dick Boon, jachtontwerper en grondlegger van ontwerpbureau Vripack, de HISWA Excellence Award zou winnen, werd al in september bekend gemaakt. Helaas was hij niet onder de 700 aanwezigen, omdat hij in Turkije andere verplichtingen had. Zijn dochter Mieke Boon nam daarom de liftetime achievement Award aan. Zakenvrouw van het jaar, Thecla Bodewes reikte de prijs uit en de avond werd gepresenteerd door Anita Witzier.

Mannenwereld

De scheepvaart staat bekend als een mannenwereld en tijdens de het fotomoment grapte Witzier dan ook: “Dit is een mooi plaatje, namelijk met veel vrouwen in beeld.” Maar volgens Thecla Bodewes is dat voor de jachtenwereld helemaal niet zo vreemd: “In de wereld van Vripack is het de vrouw die beslist wat er besteld wordt.” Waarop Witzier gevat opmerkte: “Dan gaat dat waarschijnlijk net als met auto's, het merk maakt niet uit, als de kleur maar goed is!”

Vader

Namens haar vader dankte Mieke Boon de jury. 'Mijn vader is bijzonder blij dat zijn werk opgevallen is. Hij heeft altijd een passie gehad voor het ontwerpen van jachten, volgens hem is dat omdat de wereld uit meer water dan land bestaat. De ontwerpen van mijn vader zie je overal terug. Ik ben trots op hem en zijn manier van werken.'
Het Maritime Awards Gala werd georganiseerd door de Stichting Maritieme Prijzen. Het Gala vormde de kick-off voor de eerste editie van de Maritime Week. Van 3 tot en met 12 november 2011 worden de schijnwerpers op de maritieme industrie in Nederland gezet. Tal van activiteiten worden onder deze vlag georganiseerd.

Artikel gepubliceerd bij De Telegraaf. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten